Vind de beste elektricien in Wierden

Kom gemakkelijk en snel in contact met een elektriciens uit Wierden en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Elektriciens Wierden

Top 10 elektriciens in Wierden

Compleet overzicht van alle elektriciens in Wierden

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Je zoekt een elektricien in Wierden? Onderstaand een overzicht van 10 elektriciens uit Wierden. Iedere elektricien uit deze gids is handmatig geselecteerd door Elektriciensgids.nl en heeft een eigen bedrijfspagina met o.a. openingstijden, adres- en contactgegevens.

Elektricien Wierden gezocht?

Indien je een elektricien wilt inschakelen dan zoek je een ervaren vakman, maar betaal je bij voorkeur niet teveel. Benieuwd naar de prijzen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk diverse offertes van elektriciens uit Wierden en omgeving en bespaar op de kosten.

De meest voorkomende werkzaamheden van een elektricien zijn aanleg en onderhoud van meterkasten, (data)netwerken, groepenkasten, stopcontacten, verlichting en domotica. Daarnaast schakel je een elektricien in bij (stroom)storing.

Over Wierden

Wierden is een plaats in Overijssel met 13230 inwoners bestaande uit 6551 mannen en 6679 vrouwen. Per 528 huishoudens is er 1 elektricien beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van de top 10 elektriciens in Wierden

Vergelijk meerdere elektriciens en bespaar.


elektricien Wierden

Vind de beste elektricien in Wierden

Elektriciteit laten aanleggen door een erkend elektricien uit Wierden? Een elektromonteur schakel je in voor allerlei werkzaamheden, zoals het aanleggen van stroom, maar ook bij het vervangen van een groepenkast of als er een storing is. Op deze pagina staat alles over wat een elektrotechnisch installateur voor je doet, wat de kosten zijn en waar je op moet letten.

Meer informatie over de kosten of benieuwd naar de mogelijkheden? Via onze elektriciengids vind je altijd een monteur bij jou uit de buurt. Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier en ontvang diverse prijsopgaven van elektriciens uit jouw regio. Door deze onderling te vergelijken, bespaar je op de kosten en vind je de juiste monteur!

Elektricien inschakelen, waar op letten?

Op het moment dat je een elektricien uit Wierden gaat inschakelen, zijn er een aantal punten waar je op let. Het is ten eerste belangrijk om te kijken of je met een erkende en gecertificeerde elektromonteur te maken hebt. Dit betekent dat de installateur diverse diploma’s en certificaten op zak heeft. Let bovendien op keurmerken, zoals UNETO-VNI en KOMO. Deze keurmerken garanderen kwaliteit en betrouwbaarheid.

Kijk ook naar de specialisatie van een dergelijke elektricien. Heb je een monteur nodig voor een specifiek project? Let er dan op dat die over de juiste kennis en kunde beschikt. Tot slot is het verstandig om naar de kosten en het uurloon te kijken. Een beginnende elektriciens is vaak goedkoop, maar heeft weinig ervaring. Maak voor jezelf de afweging of je liever goedkoop uit wilt zijn of juist een elektricien inhuurt die veel ervaring heeft, maar wel hoger is qua prijs. Storing? Schakel dan de 24 uur storingsdienst in, die stuurt zo snel mogelijk een elektromonteur langs.

Waar let je op bij het inschakelen van een elektromonteur uit Wierden?

 • Erkend en gecertificeerd
 • Keurmerken
 • Specialisatie
 • Kosten


Wat doet een elektricien voor je?

Een elektricien is van verschillende markten thuis en schakel je dus voor allerlei verschillende werkzaamheden in. Je schakelt een monteur in voor alles in en rondom je huis dat met elektra te maken heeft. De belangrijkste taak van een monteur is waarschijnlijk het aanleggen van elektriciteit. Erkende elektriciens zijn goed op de hoogte van de regels rondom het aansluiten van elektra en weten precies hoe zij dit moeten doen.

Daarnaast legt een elektricien ook verlichting aan, vervangt hij de meterkast voor je en schakelt hij de aardlekschakelaar in. Een installateur verhelpt ook een storing of kortsluiting en hij legt een nieuwe groepenkast of stoppenkast voor je aan. Tot slot doet hij het onderhoud van elektrische installaties voor je.

De meest voorkomende werkzaamheden van een elektromonteur uit Wierden op een rijtje:

 • Elektra aanleggen
 • Meterkast vervangen
 • Aardlekschakelaar inschakelen
 • Nieuwe groepenkast of stoppenkast aanleggen
 • Verhelpen stroomstoring of kortsluiting
 • Onderhoud elektrische installaties
 • Aansluiten zonnepanelen en thuisbatterij

elektricien kosten Wierden

Wat kost een elektricien?

Wat de kosten voor een elektricien uit Wierden zijn, is lastig te bepalen. Dit hangt voornamelijk af van het uurloon dat de vakman hanteert. Zo is een startende elektromonteur vaak een stuk goedkoper dan een erkend elektrotechnisch installateur die bij een groot elektro bedrijf werkt.

Een niet gecertificeerde monteur zonder diploma is vaak de goedkoopste optie. Echter is dit niet aan te raden, omdat deze elektricien geen certificaten of onderscheidingen heeft. Bovendien ben je niet gegarandeerd van de beste kwaliteit.

Een zzp-er hanteert een gemiddeld uurloon van €35,- tot €45,-. Schakel je een elektromonteur van een groter bedrijf in? Denk dan aan een prijs tussen de €45,- en €70,- per uur.

Wil je de exacte kosten weten voor het inschakelen van een elektromonteur? Vraag dan een offerte aan via het offerteformulier.

Elektricien[Wierden kosten 2024

Type elektricien/soort bedrijf Gemiddeld uurloon elektricien (incl. btw) Toelichting
Niet gecertificeerde elektricien €10,- tot €25,- ‘Elektricien’ zonder diploma of certificaten.
Zzp’er/eenmanszaak €35,- tot €45,- Klein gecertificeerd elektriciensbedrijf.
Mkb’er €45,- tot €70,- Groot gecertificeerd elektriciensbedrijf

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten verschillen per elektricien en zijn inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen een offerte aan via het offerteformulier.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn verschillende factoren die de kosten beïnvloeden bij het inschakelen van een elektromonteur. Ten eerste is het soort project van invloed. Hier geldt dan ook: hoe groter het project is, hoe hoger de kosten zijn. Het aanleggen van complete elektriciteit en stroom kost bijvoorbeeld zo’n €1700,-, terwijl een stopcontact aansluiten gemiddeld €70,- kost. Ten tweede verschilt het uurloon per elektricien aanzienlijk. Een beginnend elektromonteur hanteert een lager uurloon, omdat hij minder ervaring heeft.

Daarnaast hanteren sommige elektro bedrijven een verschillend uurtarief per project. Dit doen ze voornamelijk bij lastige projecten, zoals verlichting aanleggen of een stoppenkast vervangen. Tot slot heb je vaak keus om een extra optie toe te voegen. Zo heb je als optie om een monteur de muren te laten freezen, als je de bedrading weg wilt werken.

Op zoek naar een elektricien in Wierden?

Vergelijk offertes van verschillende elektriciens!


Wat zijn de elektricien kosten per project?

Soort project Gemiddelde prijs
Elektriciteit aanleggen €1.550,- tot €2.000,-
Verlichting aanleggen €540,- tot €780,-
Meterkast vervangen €485,- tot €660,-
Aardschakelaar aansluiten €115,- tot €165,-
Stopcontact aanleggen €55,- tot €80,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten verschillen per elektricien en zijn inclusief materiaal, montage en btw. Vraag voor exacte prijzen een offerte aan via het offerteformulier.

werkzaamheden elektromonteur Wierden

Werkzaamheden elektromonteur

Zoals al eerder vermeld, lopen de werkzaamheden van een elektromonteur behoorlijk uiteen. Een elektricien houdt zich dagelijks bezig met alles wat te maken heeft met elektrotechniek, stroom aanleggen en welke apparaten er op het elektriciteitsnet aangesloten zijn.

Je schakelt een erkende elektromonteur uit Wierden onder andere in voor het aansluiten van elektriciteit het opstellen van een elektra schema en het vervangen van een groepenkast. Bovendien is het ook mogelijk om een monteur in te schakelen voor de aansluiting van een stopcontact en voor het renoveren van elektra. Lees snel verder voor meer informatie over deze werkzaamheden.

Navigeer naar:

Elektriciteit aanleggen

Elektra aanleggen in een nieuwbouwhuis, een bestaande woning of een uitbouw is niet eenvoudig. Hoe groot het project is, is afhankelijk van de grootte van je woning en welke wensen je hebt met betrekking tot de plaatsing van stopcontacten, lichtschakelaars en hoeveel groepen je wilt in de elektriciteitskast.

Onder het aanleggen van elektriciteit, vallen ook het opstellen van een elektriciteit schema, het vervangen van de meterkast en het aansluiten van de aardlekschakelaar.

Opstellen van elektra schema

Voordat de elektriciteit aangelegd wordt, is het belangrijk om een elektra schema op te stellen. Dit gebeurt aan de hand van een plattegrond van je woning.

Op een dergelijk schema worden alle belangrijke onderdelen getekend door jezelf of door de installateur Denk bijvoorbeeld aan wandcontactdozen, de elektriciteitskast, lichtpunten, aansluitpunten voor grote machines zoals de vaatwasser, koelkast en afzuigkap in de keuken en wasmachine en droger.

elektriciteit aanleggen Wierden

Groepenkast vervangen

Vooral als je een wat ouder huis hebt, komt het vaak voor dat een groep of de groepenkast vervangen moet worden. Een groepenkast wordt ook wel stoppenkast genoemd. Het vervangen gebeurt vaak als de oude stoppenkast veroudert is en er te weinig groepen op zitten.

Bij het vervangen van een groepenkast komt de nodige kennis kijken, zoals het aantal groepen, welke fase er nodig is en hoeveel aardlekschakelaars je nodig hebt. Laat dit klusje dan ook over aan een erkend monteur.

Stopcontact aansluiten

Het aansluiten van een stopcontact is in veel gevallen niet heel erg ingewikkeld. Soms is het wat lastiger, als er ook nieuwe bedrading aangebracht moet worden.

Belangrijk is wel om na te gaan hoeveel stopcontacten er nodig zijn en wat het vermogen is. Een elektricien zal erop letten dat de groepen in de meterkast niet te veel belast worden bij het aansluiten van een nieuw stopcontact.

Elektra renoveren

Als je woning wat ouder is, kan het in bepaalde gevallen verstandig zijn om de elektra te laten renoveren. Elektriciteitskabels slijten op den duur, waardoor de binnenzijde bloot komt te liggen. Komt de kabel in aanraking met een andere kabel, dan is de kans aanwezig dat de stroom uitvalt en er kortsluiting ontstaat.

Elektra renoveren kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door de elektriciteitskast te renoveren, versleten elektriciteitskabels te vervangen of het vervangen van de groepenkast.

Stroomstoring of kortsluiting in je huis?

Schakel een elektromonteur in die de storing oplost!


Stroomstoring

Het komt met enige regelmaat voor dat er een storing in je elektriciteit optreed. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld blikseminslag wat kortsluiting veroorzaakt. Er kan ook een draadje doorgebrand zijn of er is een storing in je elektriciteitsnetwerk. Lees hieronder wat je moet doen bij een stroomstoring.

Wat te doen bij een stroomstoring of kortsluiting?

Is er een stroomstoring of kortsluiting in je huis? Dan is het belangrijk om eerst in de meterkast te kijken of de stoppen en groepenschakelaars nog goed staan. Als dit oké is, werp dan een blik op de hoofdzekering. Mocht deze defect zijn, is het aan te raden de storingsdienst in te schakelen.

Het probleem kan ook in de aardlekschakelaar zitten.

Gebruik dan de testknop om te kijken of er daadwerkelijk een storing is. Controleer ook de groepen en welke apparaten erop aangesloten zijn. Als de stroom bij een bepaald apparaat uitvalt, weet je dat dit de veroorzaker van het probleem is.

Lukt het niet om de storing te verhelpen? Neem dan contact op met de 24 uur storingsdienst. Zij sturen binnen 24 uur een monteur naar je toe, die de storing verhelpt.

Vergoeding bij stroomstoring

Bij een stroomstoring bestaat er een kans dat je recht hebt op een vergoeding. Maar wanneer geldt dit? Dit is volledig afhankelijk van de duur van de storing en wat voor aansluiting je hebt. Heb je een normaal huishouden met een aansluiting van 3×25 ampère, dan krijg je pas na 4 uur een vergoeding. Deze bedraagt €35,-.

Bij een groot bedrijf geldt hetzelfde tijdsbestek. Alleen krijgen bedrijven een hoger bedrag vergoed van €195,- na 4 uur. Kijk voor meer informatie op de website van de Consuwijzer.

erkend elektromonteur Wierden

Erkende elektricien Wierden inschakelen

Het is belangrijk om een erkend elektricien in te schakelen als er iets aan elektriciteit vernieuwd moet worden. Controleer altijd of de monteur lid is van de UNETO-VNI. Dit is een organisatie die kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van elektriciens waarborgt. Voor meer informatie ga je naar de website van UNETO-VNI.

Waarom is een keurmerk belangrijk?

Een ander keurmerk is het KOMO keurmerk. Door wat onderzoek te doen naar elektriciens en informatie over elektro bedrijven te vergaren, weet je of de elektromonteur een keurmerk heeft. Een elektrotechnisch installateur met een KOMO-certificaat staat voor kwaliteit en geeft een toegevoegde waarde aan diensten. Kijk op de website van KOMO voor meer informatie over dit keurmerk.

Tips om te besparen op een elektricien

Wil je besparen op het inschakelen van een elektricien uit Wierden? Dan zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden. Kies bijvoorbeeld voor een installateur uit je eigen buurt. Op die manier bespaar je op de voorrijkosten. Vraag of de elektromonteur meerdere projecten voor je wilt doen, bijvoorbeeld het aanleggen van elektriciteit, een groepenkast aansluiten en stopcontacten aansluiten.

Zo kun je onderhandelen over de prijs en bespaar je geld.

Tot slot is het niet slecht om een beginner in te schakelen. Beginnende elektriciens leveren vaak zeer precies werk en willen graag leren. Vergelijk offertes om een monteur bij jou in de buurt te vinden.

 • Kies een elektricien uit je eigen regio
 • Laat meerdere projecten tegelijk doen
 • Ga voor een beginner
 • Vergelijk offertes

Elektricien Wierden nodig?

Vraag nu gratis offertes aan. Zonder verplichting!

Vergelijk prijzen

Vergelijk op je gemak meerdere aanbiedingen.

Bespaar tot 40%

Door te vergelijken bespaar je op de kosten!

Elektriciens uit Wierden vergelijken

Je schakelt een elektricien in voor allerlei verschillende werkzaamheden. Denk aan elektrische installaties, elektriciteit aanleggen, de stoppenkast vervangen of een storing binnen 24 uur verhelpen. Heb je een elektrotechnisch installateur nodig om elektriciteit en stroom aan te laten leggen? Of ben je benieuwd naar de kosten van een elektromonteur?

Vraag nu gratis offertes aan.

Je ontvangt diverse vrijblijvende offertes van elektriciens uit jouw regio. Vergelijk deze onderling op prijs en aanbod en vind de juiste elektromonteur uit je omgeving.

Gratis offertes vergelijken