Vind de beste elektricien in Heerde

Kom gemakkelijk en snel in contact met een elektriciens uit Heerde en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Elektriciens Heerde

Top 10 elektriciens in Heerde

Compleet overzicht van alle elektriciens in Heerde

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Je zoekt een elektricien in Heerde? Onderstaand een overzicht van 10 elektriciens uit Heerde. Iedere elektricien uit deze gids is handmatig geselecteerd door Elektriciensgids.nl en heeft een eigen bedrijfspagina met o.a. openingstijden, adres- en contactgegevens.

Elektricien Heerde gezocht?

Indien je een elektricien wilt inschakelen dan zoek je een ervaren vakman, maar betaal je bij voorkeur niet teveel. Benieuwd naar de prijzen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk diverse offertes van elektriciens uit Heerde en omgeving en bespaar op de kosten.

De meest voorkomende werkzaamheden van een elektricien zijn aanleg en onderhoud van meterkasten, (data)netwerken, groepenkasten, stopcontacten, verlichting en domotica. Daarnaast schakel je een elektricien in bij (stroom)storing.

Over Heerde

Heerde is een plaats in Gelderland met 12400 inwoners bestaande uit 6028 mannen en 6372 vrouwen. Per 511 huishoudens is er 1 elektricien beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van de top 10 elektriciens in Heerde

Vergelijk meerdere elektriciens en bespaar.


elektricien Heerde

Vind de beste elektricien in Heerde

Je schakelt een elektricien in voor nagenoeg alles wat je in huis doet. Het is dus van belang dat de elektriciteit goed werkt. Wil je elektra laten aanleggen in je huis in Heerde? Of werkt de elektriciteit niet optimaal en moet het vervangen worden? Huur dan een erkend elektromonteur in die je helpt bij deze klus. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden van elektro bedrijven, wat de kosten zijn voor het inhuren van een erkend monteur en wat je moet doen bij stroomuitval.

Ben je benieuwd naar de precieze kosten voor een elektromonteur? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Vraag nu gratis offertes aan en vind een erkende elektricien uit Heerde!

Elektricien inschakelen, waar op letten?

Wanneer je een elektricien inschakelt, zijn er een aantal dingen waar je let. Het eerste is dat je het beste voor een erkende elektricien kiest, die gecertificeerd is en over een diploma beschikt.

Beschikt de elektricien over een keurmerk, zoals UNETO-VNI of KOMO?

Dan weet je zeker dat de kwaliteit gewaarborgd wordt. Laat je iets specifieks aansluiten? Controleer dan het specialisme van de elektrotechnisch installateur. Kijk bijvoorbeeld of de desbetreffende installateur kennis en kunde heeft van het project waar je ‘m bij nodig hebt. Tot slot is het handig om te kijken naar de kosten van de elektricien. Check het uurloon en kijk of het een beginner of een ervaren vakman is.

Waar op letten bij het inschakelen van een elektromonteur?

 • Erkend en gecertificeerd
 • Keurmerken
 • Specialisatie
 • Kosten


Wat doet een elektricien voor je?

Een elektricien doet alle elektra werkzaamheden in en rondom je huis in Heerde. Het belangrijkste is het aanleggen van elektriciteit. Daarom werken veel aannemers samen met elektro bedrijven, zodat dit project goed verloopt.

Daarnaast is het mogelijk om een elektrotechnisch installateur in te schakelen voor het aanleggen van stroom voor verlichting, het vervangen van de elektriciteitskast, het aanleggen van een nieuwe groepenkast of het aansluiten van de aardlekschakelaar.

Heb je een stroomstoring door kortsluiting?

Ook dan schakel je een elektricien in. Bovendien wil een monteur je ook helpen bij buitenverlichting, elektrische installaties en diverse reparaties.

De belangrijkste werkzaamheden op een rijtje:

 • Elektriciteit aanleggen
 • Stroom aanleggen voor verlichting
 • Vervangen van de meterkast
 • Aansluiten nieuwe groepenkast
 • Aansluiten aardlekschakelaar
 • Oplossen stroomstoring
 • Zonnepanelen en thuisbatterijen installeren

elektricien kosten Heerde

Elektricien Heerde kosten

Wat de kosten voor een elektricien zijn, verschilt per monteur. Veel elektriciens hanteren een vast uurloon. Er zit echter een groot verschil in niet gecertificeerde elektriciens en zzp’ers of mkb bedrijven.

Een niet gecertificeerde monteur heeft vaak geen diploma of certificaten en hanteert daarom een relatief goedkoop uurloon tussen de €10,- en €25,-.

Huur je een zzp’er in, dan kost het je al gauw €35,- tot €45,- per uur. Grote elektro bedrijven en mkb’ers zijn vaak nog een stuk duurder, denk aan €45,- tot €70,- per uur.

Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan.

Wat zijn de kosten van een elektricien?

Type elektricien/soort bedrijf Gemiddeld uurloon elektricien (incl. btw) Toelichting
Niet gecertificeerde elektricien €10,- tot €25,- ‘Elektricien’ zonder diploma of certificaten.
Zzp’er/eenmanszaak €35,- tot €45,- Klein gecertificeerd elektriciensbedrijf.
Mkb’er €45,- tot €70,- Groot gecertificeerd elektriciensbedrijf

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten verschillen per elektricien en zijn inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen een offerte aan via het offerteformulier.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Als het op de prijs van een elektromonteur aan komt, zijn er een aantal factoren die de kosten beïnvloeden. Het uurloon is mogelijk de grootste factor die de totaalprijs beïnvloed. Een beginnend elektricien met weinig ervaring heeft een voordelig tarief.

Wil je liever een monteur met ervaring?

Dan loopt het uurloon al gauw op. Daarbij hangen de kosten ook af van het type project dat de elektromonteur doet. Het aanleggen van een compleet elektra netwerk is bijvoorbeeld een stuk prijziger dan het aansluiten van een stopcontact.

Een andere factor is het materiaal. vaak heeft een elektromonteur het benodigde materiaal bij zich, maar in sommige gevallen is er een groepenkast, wandcontactdoos of speciale bedrading nodig. Hier worden dan extra kosten voor in rekening gebracht.

Bovendien is er nog een veiligheidskeuring NEN1010 die de elektricien soms uitvoert. Deze controle kan in sommige gevallen noodzakelijk zijn voor je verzekering. Houd rekening met een kostenplaatje van zo’n €350 voor een dergelijke controle.

Elektricien Heerde inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten.


Wat zijn de elektricien kosten per project?

Soort project Gemiddelde prijs
Elektriciteit aanleggen €1.550,- tot €2.000,-
Verlichting aanleggen €540,- tot €780,-
Meterkast vervangen €485,- tot €660,-
Aardschakelaar aansluiten €115,- tot €165,-
Stopcontact aanleggen €55,- tot €80,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten verschillen per elektricien en zijn inclusief materiaal, montage en btw. Vraag voor exacte prijzen een offerte aan via het offerteformulier.

werkzaamheden elektromonteur Heerde

Werkzaamheden elektromonteur

Wat een elektromonteur allemaal doet is al kort benoemd. Een elektricien schakel je in voor het aanleggen van elektriciteit, het opstellen van een elektra schema en het vervangen van de groepenkast. Dit zijn redelijk grote werkzaamheden, maar het is ook een optie om een stopcontact aan te laten sluiten door een elektromonteur of de elektra te laten renoveren.

Lees snel verder voor meer informatie over deze werkzaamheden.

Navigeer naar:

Elektriciteit aanleggen

Bij een nieuwbouwwoning of een verbouwing in Heerde, ontkom je bijna niet aan het aanleggen van elektra. Je wilt namelijk in iedere ruimte gebruik maken van elektriciteit, dus ook in de woonkamer, badkamer of slaapkamer.

Er zijn een aantal belangrijke aspecten bij het aanleggen van elektriciteit.

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de ondergrond schoon is, om te voorkomen dat kabels beschadigd raken bij het aanleggen. De kabels mogen ook niet te dicht bij elkaar liggen. Laat je stroom het beste aansluiten door een erkend elektromonteur die verstand van zaken heeft.

Opstellen van elektra schema

Voordat je de elektriciteit laat aanleggen is het aan te raden om eerst een elektra schema op te laten stellen. Hierbij is het belangrijk dat je op een plattegrond aangeeft waar je de elektriciteitskast, aansluitpunten voor zware machines, contactdozen en stopcontacten wil hebben. Geef ook aan wat de huidige elektriciteit is, zodat eventueel bepaalde punten behouden blijven.

Aan de hand van het elektra schema, gaat de elektricien uit Heerde efficiënt te werk.

elektriciteit aanleggen Heerde

Groepenkast vervangen

Het vervangen van de groepenkast of stoppenkast heeft vaak een aanleiding. Vaak gaat het om een oud huis wat gemoderniseerd wordt, of om een nieuwbouwwoning. Een reden voor het vervangen van de stoppenkast is bijvoorbeeld een uitbreiding van elektrische apparaten in de woning, toevoeging van zonnepanelen, krachtstroom of een keramische kookplaat en vervanging van een oude meterkast.

Belangrijk is om na te gaan hoeveel groepen je nodig hebt, welke fase je nodig hebt en of de huisaansluiting van de energieleverancier voldoet.

Controleer ook of de aardlekschakelaar nog goed is.

Stopcontact aansluiten

Stopcontacten en wandcontacten zijn vaak overal in je huis in Heerde te vinden. Soms zit het stopcontact op de verkeerde plek of de hoeveelheid stopcontacten is te weinig. Het is dan nodig om een geheel nieuw stopcontact aan te brengen.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten, namelijk wel of niet geaard en opbouw of inbouw. Dit is geen ingewikkelde klus, maar het moet wel op de juiste manier gebeuren.

Elektra renoveren

Heb je een oudere woning? Dan is de kans aanwezig dat je op den duur de elektra moet renoveren. Elektriciteitskabels gaan slijten en dat kan zorgen voor kortsluiting. Bij het renoveren van elektriciteit denk je aan verschillende werkzaamheden. Het kan gaan om het renoveren van de meterkast, het vervangen van versleten kabels of een stoppenkast vervangen.

Stroomstoring of kortsluiting in je huis?

Schakel een elektromonteur in die de storing oplost!


Stroomstoring

Wanneer je een stroomstoring in je woning in [var] hebt, is het handig om de oorzaak van de storing te achterhalen.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn.

Het kan bijvoorbeeld een centrale stroomstoring zijn in de wijk. Maar het is ook mogelijk dat er een storing van de leverancier van je elektriciteitsnetwerk zit.

Een andere oorzaak is kortsluiting door bijvoorbeeld overbelasting van de elektriciteitskast, blikseminslag of een verschuiving in de fundering. Schakel de 24 uur storingsdienst in of neem contact op met een elektricien uit ons netwerk.

Wat te doen bij een stroomstoring of kortsluiting?

Een stroomstoring zorgt ervoor dat je enige tijd geen stroom hebt. Om erachter te komen wat de storing veroorzaakt, is het wel belangrijk om te weten hoe je de storing verhelpt.

Controleer eerst in de meterkast of het een lokaal probleem is.

Als de hoofdzekering defect is, neem je zo snel mogelijk contact op met de storingsdienst. Het probleem kan ook in de aardlekschakelaar zitten. Kijk met de testknop of de aardlekschakelaar het doet. Verstandig is ook om te kijken onder welke groep of stop de storing valt. Dit doe je door alle stekkers uit het stopcontact te halen en een voor een weer aan te zetten.

Als het niet lukt om zelf de storing te verhelpen, neem je contact op met de 24-uur storingsdienst. Deze is 24 uur per dag te bereiken, dus ook als je laat in de avond of ’s nachts een storing of probleem hebt.

Vergoeding bij stroomstoring

Er is een stroomstoring geweest in je woning in Heerde. Maar wanneer heb je recht op een vergoeding?

Je krijgt alleen een vergoeding als de storing langer dan 4 uur heeft geduurd en je een normaal huishouden met 3×35 ampère hebt. Het bedrag dat vergoed wordt is €35,-.

Als je langer dan 8 uur geen stroom hebt, ontvang je 20 euro voor elke extra periode van 4 uur dat je zonder stroom zit. Voor meer informatie over een vergoeding bij een storing kijk je op de website van de Consuwijzer.

erkend elektromonteur Heerde

Erkende elektricien Heerde inschakelen

Zoals veel mensen weten, zit er een behoorlijk risico aan werken met elektra. Bovendien is elektriciteit erg kwetsbaar en kan er veel schade ontstaan bij het verkeerd uitvoeren van elektra klussen.

Schakel daarom de diensten van een erkend elektromonteur in als je elektriciteit wilt aanleggen of elektriciteit moet renoveren. Een elektrotechnisch installateur en elektro bedrijven hebben een opleiding gedaan en zijn gecertificeerd.

Bovendien zijn alle erkende elektriciens lid van UNETO-VNI. Deze ondernemersorganisatie is gericht op de installatiebranche en technische detailhandel. Voor meer informatie kijk je de website van UNETO-VNI.

Waarom is een keurmerk belangrijk?

Bij het inhuren van elektriciens is het ook belangrijk om te kijken naar keurmerken. Een van deze keurmerken is KOMO. KOMO staat voor kwaliteit en heeft vaak een toegevoegde waarde aan processen en diensten.

Als een elektricien een KOMO-certificaat heeft dan staat dit voor vertrouwen en gegarandeerd kwaliteit. Lees meer over KOMO op de officiële website van KOMO.

Tips om te besparen op een elektricien

Er zijn verschillende manieren waardoor je op de kosten van een elektromonteur bespaart. Kies voor een monteur uit je eigen regio, zodat je op de voorrijkosten bespaart.

Kijk ook of je meerdere projecten tegelijk kunt laten doen. Met meerdere projecten is het uurloon vaak lager en ben je in verhouding meer geld kwijt.

Bovendien geeft dit een kans om te onderhandelen over de prijs. Heb je een monteur nodig voor een eenvoudige klus? Ga dan voor een beginner. Die zijn vaak ontzettend gemotiveerd, willen veel leren en werken zeer precies. Tot slot is het belangrijk om meerdere offertes aan te vragen, zodat je deze onderling met elkaar vergelijkt.

 • Kies een plaatselijk elektricien
 • Meerdere projecten
 • Ga voor een beginner
 • Vergelijk offertes

Elektricien Heerde gezocht?

Vraag nu gratis offertes aan. Zonder verplichting!

Vergelijk tarieven

Vergelijk op je gemak meerdere offertes.

Bespaar op de kosten

Door te vergelijken bespaar je tot 40% op de kosten!

Elektriciens in Heerde vergelijken

Het inschakelen van een elektromonteur doe je voor verschillende werkzaamheden, elektrische installaties en een stroomstoring. Bij een storing, bel je de storingsdienst en komt er binnen 24 uur een monteur langs om de storing te verhelpen. Hoeveel je exact betaalt voor een erkend monteur verschilt dan ook per installateur en wat er gedaan moet worden.

Een goede tip om geld te besparen is om offertes te vergelijken.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt vrijblijvende offertes van verschillende elektriciens bij jou in de buurt. Door deze onderling te vergelijken op prijs en aanbod bespaar je op de kosten!

Gratis offertes vergelijken